Comenzi la:

0745.579.598 0233.722.222

1.Generalitati

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre SC Irisfarm Medical SRL prin intermediul magazinului virtual spiterie.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.
Pe parcursul citirii acestui document veti intalni urmatorii termeni:
 • Cumparator - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
 • Vanzator - SC Irisfarm Medical SRL cu sediul in str. Tineretului nr.15, Roman, jud. Neamț, inregistrata la registrul comertului cu numarul J27/376/1996, RO8499977.
 • Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
 • Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora. Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.
 • Drepturi de proprietate Intelectuala - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
 • Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2.Termeni Contractuali

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
 1. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
 2. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
 3. Termeni si conditii
Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

3.Obligatii Vanzator

Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Vanzatorul garanteaza ca produsele comercializate pe spiterie.ro nu sunt contrafacute.

4.Dreptul de Proprietate Intelectuala

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.
Declaram pe propria raspundere ca intreg continutul de pe siteul spiterie.ro este original sau foloseste resurse (imagini de produse, specificatii, video, text etc.) cu acceptul sursei (ex.: producator, furnizor etc.). In cazul in care dintr-o eroare sau din greseala am introdus continut care considerati ca incalca in vreun fel legea copyright-ului sau drepturi de autor, va rugam sa ne contactati sau sa ne scrieti la adresa vanzari@spiterie.ro.

5.Politica de confidentialitate

spiterie.ro se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia. Compania va retine datele personale si le va folosi in scopul informarii utilizatorilor privind situatia contului de pe spiterie.ro, privind evolutia si starea comenzilor, precum si in evaluarea produselor si serviciilor oferite. spiterie.ro poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletter-ul saptamanal, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

spiterie.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul spiterie.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date. De asemenea, daca utilizatorii nu mai doresc sa primeasca newsletter-ul spiterie.ro, se pot dezabona utilizand linkul din footer-ul newsletter-ului spiterie.ro primit prin email. In cazul optarii pentru plata online, procesarea datelor de card se face pe serverele MOBILPAY , iar spiterie.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra. Cand utilizati spiterie.ro vom folosi cookie-uri pentru a colecta date cu privire la continutul cosului dumneavoastra de cumparaturi si detalii legate de contul dumneavoastra de utilizator.

6. Termene si Penalitati

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.
In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

7.Facturare si Plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

8.Riscuri si Responsabilitati

a. Livrare
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile prin sistem de curierat door-to-door sau posta catre Cumparator.

b. Transport - Ambalare
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.
Tarife de transport:
- colete pana in 2kg = 20 RON
- colete intre 2 si 5 kg = 25 ron
- colete intre 5 - 10 kg = 31 ron
Pentru comenzi mai mari de 300 RON, transportul prin curier este gratuit doar in zona 0 de livrare in care se percepe 20 lei, in zona 1 si 2 unde transportul este 38 lei (pana in 2kg) respectiv 63 lei( pana in 2kg), clientul trebuie sa suporte diferenta de la 20 lei pana la sumele anterior mentionate, in limita a 2 kg. Transportul este gratuit doar pentru comenzile din Romania. Pentru comenzile din Europa este acelasi tarif indiferent de valoarea comenzii.

9.Aceptarea, Returnarea produselor

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile. Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati, fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.
 • Retunarea se face la sediul SC Irisfarm Medical SRL din str. Tineretului nr.15, Roman, jud. Neamț.
 • Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client conform OUG 34/2014
Dupa receptionarea produsului returnat de catre SC Irisfarm Medical SRL, contravaloarea marfii returnate se va plati in termen de maxim 14 de zile de la data notificarii in scris de returnare.

In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului.

Daca plata originala se efectueaza prin... Rambursarea contravalorii produsului se face prin...
Ramburs la ridicarea coletului Mandat postal
Card bancar Transfer pe card
Se ramburseaza doar valoarea produsului, fara taxele de transport.

10.Garantii

Toate produsele comercializate de catre site-ul nostru beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Nu se poate invoca garantia in conditiile utilizarii improprii sau incorecte a produsului sau nu a fost deteriorat cu obiecte contondente.

Garantia produselor achizitionate de pe spiterie.ro este asigurata de catre furnizorii nostri sau de catre centrul de service autorizat al producatorului, dupa caz.

Produsele ambalate corespunzator vor fi expediate impreuna cu urmatoarele documente: certificatele de garantie aferente, manualele de utilizare furnizate dupa caz, de catre producator sau de catre importator. Trebuie sa ne notificati prin email vanzari@spiterie.ro sau la numerele de telefon 0745.579.598; 0233.722.222 absenta oricaruia dintre aceste documente in termen de 48h de la receptionarea produselor, in caz contrar toate acestea considerandu-se furnizate.

Daca produsul achizitionat se dovedeste a fi defect in perioada garantiei si aveti nevoie de ajutor, va rugam sa ne contactati la 0745.579.598; 0233.722.222.

11.Transferul proprietatii

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

12.Raspundere

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor. Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

13.Forta Majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

14.Legea aplicabila - Jurisdictia

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

15.Declinarea responsabilitatii

Continutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) a fost alcatuit in colaborare cu reprezentantii in Romania ai marcilor prezentate pe site, astfel incat spiterie.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site in scopul comercializarii, acestea fiind corespunzatoare celor puse la dispozitia spiterie.ro de catre reprezentantii fiecarei dintre aceste marci in parte. De asemenea, imaginile care sunt prezentate pe site sunt cu titlu informativ, produsele efectiv livrate putand diferi de acestea in ceea ce priveste culoarea, aspectul s.a.
spiterie.ro nu garanteaza, de asemenea, nici disponibilitatea in stoc a produselor afisate. Valoarea maxima a obligatiilor spiterie.ro fata de orice client in cazul nelivrarii sau al livrarii necorespunzatoare a produselor cumparate este valoarea sumelor incasate de spiterie.ro de la respectivul client. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, spiterie.ro isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

16.Alte prevederi

Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

17.Nota de informare privind protectia datelor personale conform legii 677/2001

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice SC Irisfarm Medical SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra sau o alta persoana. Scopul colectarii datelor cu caracter personal este de a opera si livra comenzile efectuate de dumneavoastra. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin posta pe adresa societatii noastre.